måndag 25 augusti 2014

Det går trögt

Det går ganska trögt med skrivandet just nu. För mycket jobb och för lite sömn gör att jag blir ganska trött och inte orkar skriva även när jag har tid, som nu på bussen. Kommer dock på en del idéer som jag skriver upp. Jag har skaffat en ny mobil och börjat använda appen Evernote  för anteckningar istället för det klassiska anteckningsblocket. Jag är inte helt  säker på om det är bra eller dåligt. Det är positivt att det även går att lägga in ljud och bilder  i Evernote och att jag alltid har mobilen med mig, men jag gillar att skriva med papper och penna och med ett block kan man också när som helst börja skriva en hel novell och inte bara idéer.
Sedan läser jag rätt mycket just nu. Inte egentligen för att få nya idéer, för jag skulle läsa om jag aldrig skrev en rad, det är läsningen som är hönan och skrivandet som är ägget. Trots det så får jag ju självfallet mycket idéer. Just nu läser jag en bok av Kurt Vonnegut, en författare som jag beundrar mer och mer ju mer jag läser av honom.  Vonnegut skriver en väldigt speciell blandning av science fiction och nutida (andra halvan av 1900-talet) samhällsskildringar. Han är väldigt svår att hitta i en bokhandel då han lika gärna kan stå på science fiction, allmän skönlitteratur eller i klassikerhyllan
Det som är så väldigt inspirerande med hans verk är hur han verkligen experimenterar med stilar och berättelser utan att vara bunden till konventioner samtidigt som han kan hantverket utan och innan. Det skulle verkligen inte skada att suga upp lite av hans storhet så att jag, när tar upp mitt skrivande någon gång nästa vecka, satte mig ned och skrev en ny Breakfast of Champions.

1 kommentar:

  1. Ibland kan man behöv en paus från skrivandet. Man får skaffa intryck från det man ser, hör och läser under tiden. Sen, rätt som det är, kommer man igång igen.

    SvaraRadera