onsdag 15 oktober 2014

Resan är viktigare än målet aka NaNoWriMo-ångest


Jag börjar bli lite nervös inför NaNoWriMo. Jag hoppas att det är sant som de säger "No Plot, No Problem." för jag har inte mycket till handling vilket jag upptäckte när jag nu registrerade min bok på NaNoWriMos site. Det här är vad jag skrev:

I Ingalunda kan allting hända. I en stad mitt i Ingenstans där magi och magiska väsen är något man får räkna med och en tyrannisk hertig styr får Svala ta över sin fars detektivbyrå. Hon är helt oförberedd på att detektivbyrån inte jobbar med att hitta borttappade katter, smycken och otrogna partners, utan jobbar med att hitta information om de familjer som förlorat någon i de försvinnanden som är alldeles för vanliga i Ingalunda. Svala vet inte heller att hennes fars död har en koppling till hans senaste uppdrag, ett försvinnande som ännu inte har hänt. Men allt detta och mer kommer snart göras klart för henne.


Jag vet, det låter inte ens bra i mitt huvud än mindre på papper. Trots detta vill jag inte planera alltför mycket, jag vill kunna vara spontan och ha kul under november. Det löser sig nog. Om inte annat så är ju resan viktigare än målet.
5 kommentarer:

 1. Jag tycker det låter spännande. Bra början.

  Jag har varit med i NaNoWriMo en gång, för 5-6 år sen. Hade bara en enda karaktär klar för mig och att hon skulle göra en lång resa. Det funkade. Har iofs inte fortsatt på texten sen, men det kommer jag säkert att göra en dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, du inte tycker att det låter helt hemskt. Trevligt att höra om någon som inte planerat sin nano i minsta detalj.

   Radera
 2. Jag tycker det låter riktigt intressant :) vad heter du på NaNos sida? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag heter eoinda. Du får gärna lägga till mig. :)

   Radera
 3. Spelar ingen roll om inte allt blir bra. Kan fungera som en start för många som inte kommit igång. Och visst är resan viktigare än målet.

  SvaraRadera