lördag 25 oktober 2014

Författare som inspirerar

Jag älskar att läsa och det finns många författare som jag håller väldigt högt och gärna läser, men jag har märkt att det är vissa speciella som verkligen inspirerar mig i mitt skrivande. Ofta inspirerar de mig för att jag i någon del vill skriva som dem eller genom sina tankeväckande idéer. 

Exempel på författare som inspirerar mig är:
Oscar Wilde, för att han skriver så vackert och vitsigt. 
Carlos Ruiz Zafón, för att han i alla fall i vissa av sina böcker har den där perfekta mystiska, halvmagiska stämningen.
Selma Lagerlöf, för sin användning av svenska sägner och hur vackert hon skriver. Sen är det lite häftigt att hon i princip är en svensk fantasyförfattare även om de flesta svensklärare nog går i taket om de får höra det.
Kurt Vonnegut, för att han vågade bryta mot normer i litteraturen och verkligen vara nyskapande.

Om jag skrev som jag ville skulle jag alltså ha ett språk som Oscar Wilde och Selma Lagerlöf, skapa samma stämning som Carlos Ruiz Zafón och vara nyskapande som Kurt Vonnegut. Riktigt så bra kan nog ingen skriva, men kommer man i alla fall en bit på vägen har man kommit ofantligt långt.

Vilka författare inspirerar er?


2 kommentarer:

  1. Jag tycker också väldigt mycket om Carlos Ruiz Zafón. John Irving är en annan, även Siri Hustvedt och Joyce Carol Oates.

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte om jag har någon speciell som inspirera mig, det är nog ett samelsurium av flera som jag blir inspirerad av. Kanske utan att veta om det!

    SvaraRadera