onsdag 14 maj 2014

Stresstestet


Till er som också är rädda att ramla av när ni springer på löpband.

G-1042 springer. Sätter ena foten framför den andra. Hjärtat bultar och andetagen kommer i snabba väsande stötar. Löpbandet ökar hastigheten. Han springer nu i 18 kilometer i timmen. Den digitala klockan framför honom visar att det är tio minuter kvar. Snälla, snälla låt mig klara mig tills dess, ber han.

Bredvid honom kollapsar en av de andra, G-1041 eller G-1043 han är inte säker. Han är så trött nu att han inte ens orkar bry sig om slafsandet och krossljuden när C-1041 eller G-1043 sugs in i sorteringsmaskinen och slits i stycken.

Fem minuter kvar.

Jag klarar det, tänker han, mer desperat än optimistiskt. Han koncentrerar sig på att få benen att röra sig i det mördande tempot, inget annat är viktigt.

Det gör ont, i lungorna, benen, resten av kroppen. Överallt. Han har haft blodsmak i munnen länge nu, men den blir plötsligt starkare.

Bara en minut kvar.

Lite av hans krafter återvänder och han kan nästans känna smaken av liv igen.

Fem sekunder kvar, fyra, tre, två, ett.

Han stannar, men inte löpbandet. Han känner smärtan när han dras in i maskineriet bakom, ljudet av något som krossas och sedan, ingenting.

GENO:s driftchef kommer utspringande, röd i ansiktet och uppenbart rasande.

-    Vad i helvete är det som pågår? Vi förlorade just 40 procent av den här omgången kloner!
-    Har du inte hört om den nya EU-standarden? Vi fick in order från huvudkontoret imorse att vi måste lägga till tio minuter.
-    Faan! Om det fortsätter så här kommer det där jävla EU att ruinera oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar